DESK ACCOUNTMANAGER

40 uur | MBO werk- en denkniveau | Aantoonbare (startende) commerciële ervaring | standplaats Zaltbommel

De Sales professional die OTP tenminste € 60.000,- kan gaan verdienen!

Een geschikte kandidaat:

Je wordt beloond met:

Een eigen sportschool

Een eigen bar

Wat ga je doen?

Ben je klaar om een (eerste) carrièrestap te zetten als Desk Accountmanager? Wij zoeken voor onze sales afdeling, gevestigd te Zaltbommel een ambitieuze teamplayer. Jij haalt je drive uit het beheren en uitbouwen van onze bestaande relaties en het genereren van new business voor de B2B markt. Sluit overeenkomsten door een relatie op te bouwen, een gedegen uitleg van product, service en nieuwe toepassingen te ontwikkelen en te initiëren. Bij ons ben je op het juiste adres! In dit traject staan wij ook klaar voor je verdere persoonlijke ontwikkeling.

Jouw functie als Desk Accountmanager bij Itec

In onze vestiging in Zaltbommel ben jij werkzaam in een salesteam van 20 gedreven professionals, waarbij je door ervaren collega’s wordt begeleid om omzet te genereren uit je relaties in de markt en werving van nieuwe klanten. Kortom: een mooie kans voor een startende sales professional, die graag deel uit maakt van een jong & hecht team. Vanuit een on the job ontwikkeltraject maak je jouw eerste stappen in je sales carrière. 

Je fungeert als vaste gesprekspartner voor onze bestaande relaties in het MKB segment! Je krijgt hierbij de verantwoordelijkheid jouw eigen klantenportefeuille te beheren en verder uit te breiden. Met jouw persoonlijke skills weet je het verschil te maken door stabiele en langdurige relaties op te bouwen. Je hebt klanttevredenheid hoog in het vaandel staan en je zorgt ervoor dat onze relaties op een professionele wijze worden ondersteund gedurende hun contractperiode bij Itec. Inspelend op de behoeftes van de klant, verwachten wij dat jij onze bestaande relaties én prospects aan ons weet te binden. Mede door jouw proactieve en enthousiaste manier van klantbenadering, geef jij onze relaties het vertrouwen bij ons in goede handen te zijn. Je gaat zorgvuldig en klantgericht te werk en vindt het leuk om klantcases in te duiken waarbij de nadruk ligt onze relaties te ontzorgen in breedste zin van het woord. 

Je bent nieuwsgierig van aard en gedreven alles te weten te komen wat er bij onze relaties en prospects afspeelt. Mede hierdoor lukt het jou met gemak inventarisatiegesprekken te voeren, commerciële kansen te signaleren, en deze weer te vertalen naar een passende oplossing op maat (copiers, printers, software en diensten). Verder beschik je over een goed analytisch denkvermogen en ga je zelfstandig aan de slag met offerte trajecten als volwaardig gesprekspartner!

Een greep uit de taken van onze Desk Accountmanager

  • Opbouwen en onderhouden zakelijke relaties; 
  • Het benaderen/werven van nieuwe, potentiële klanten; 
  • Onderzoeken hoe de omzet verhoogt kan worden, marktpotentieel inzichtelijk maken. Het opstellen van een strategisch accountplan kan hier een logisch vervolg op zijn; 
  • De kennis over de te verkopen producten of diensten worden verworven en op peil gehouden; 
  • Het bijhouden van een gedegen administratie met gemaakte offertes, facturatie, gelegde contacten en rapportages; 
  • De nazorg en communicatie richting huidig klanten onderhouden. Hieronder vallen o.a. onder: het signaleren van behoeften, het bieden van ondersteuning, het tijdig informeren over producten of diensten en hier eventueel nieuwe voorstellen voor doen. Bekijken waar kansen liggen en hoe ze benut kunnen worden.

Collega aan het woord

In 1999 zette ik mijn eerste stappen in de wereld die printing heet. Geen idee waar ik aan begon, maar de ambitie, drive en wil om te presteren heeft mij gemaakt wie ik nu ben. Ooit begonnen als Junior Accountmanager en na alle stappen te hebben doorlopen, ben ik op dit moment eindverantwoordelijk voor de Key Accounts binnen Nederland.
In die 20 jaar is er veel veranderd in de markt, maar de intrinsieke eigenschappen van sales en het sales team zullen in de basis nooit veranderen. Discipline, structuur en de honger naar succes, zijn de basis van sales.


De tijd waarin we leven is erg onrustig en turbulent geworden. De druk om te presteren is in onze maatschappij is enorm toegenomen, zeker in de sales, waar altijd de druk van targets op de loer ligt.

Als je goed in je vel zit dan presteer je beter. Bij ons wordt je meteen opgenomen in het team. Nieuwe collega’s omschrijven het vaak als een warm bad. Aan de ene kant creëren we rust d.m.v. een overzichtelijk stappenplan en een duidelijke structuur, aan de andere kant hebben we de drive om er vol voor te gaan. Hard werken gaat hierbij altijd hand in hand met plezier maken. We gaan voor elkaar door het vuur. Vanuit deze basis wordt je zelf ook steeds beter en wordt het behalen van targets geen last maar een vanzelfsprekendheid.

Naast de commerciële doelstellingen, ben ikzelf dagelijks bezig met klanten en het aansturen van m’n team. Ik geloof sterk in de samenwerking en de dynamiek in een sales team. We hebben één gezamenlijk doel: het winnen van finales. En dat winnen geeft energie!

Paul
Sales Manager Nederland Key Accounts 


Werken bij sales - video

Werken bij Itec

Sinds het ontstaan in 1987 is Itec uitgegroeid tot dé specialist in het beheren van uw documentenstromen. Binnen de Benelux zijn we de grootste, onafhankelijke leverancier van kantoorapparatuur en documentoplossingen. Werken bij Itec betekent dat u kunt vertrouwen op beproefde hardware en software. Als serviceorganisatie pur sang geven we bovendien op meerdere manieren vorm en inhoud aan persoonlijke service.

Al ruim 30 jaar ligt onze focus op kwaliteit, maatwerk en flexibiliteit. De afgelopen jaren is daar duurzaamheid als belangrijke pijler bijgekomen. We hebben een prima naam opgebouwd met krachtige, beproefde totaaloplossingen. Afhankelijk van uw behoefte en benodigde capaciteit zetten we onze hardware (printers en multifunctionals), plus onze oplossingen voor document management in. Zo besparen we op printkosten, houden we grip op uw documentstromen en hebben we oog voor het milieu. 

Jouw recruiter

Wil je meer te weten komen over deze functie van Key Account Manager?

Neem gerust contact op met Patricia van de Heuvel:

@: vacatures@itec.nl
T: 0418 – 68 22 22