KEY ACCOUNT MANAGER

40 uur | HBO werk- en denkniveau | +/- 6 jaar ervaring in gelijkwaardige functie | standplaats Zaltbommel

Een gedreven verkoper die minimaal OTP € 80.000,- wilt verdienen!

Een geschikte kandidaat:

Je wordt beloond met:

Een eigen sportschool

Een eigen bar

Wat ga je doen?

Het Key Accountteam bestaat uit twee Key accountmanagers, samen met hen ben je verantwoordelijk voor het beheren en uitbouwen van de grootste en meest waardevolle accounts van Itec. In deze functie wordt je regionaal ingezet om onze klantenportefeuille te vergroten. Onze binnendienst zal je ondersteunen met
het maken van afspraken bij prospects. Jouw focus zal liggen op het binnenhalen van nieuwe Key-trajecten met meer dan 200 FTE, relatiemanagement en groei. Het Key accountteam werkt nauw samen met afdelingen: Desk Accountmanager, Solutions, Service en Sales Support& Contracting om de beste dienstverlening te continueren.

Onze voorkeur gaat uit naar een ervaren sales professional uit de branche met een ondernemend karakter. Je bent een strategische partner voor onze klanten. Vanuit een adviserende rol zorg je voor de juiste naleving van het opgestelde accountplan en laat jij onze klanten kennis maken met het volledige producten dienstenportfolio van Itec. Je bent proactief bezig je business uit te bouwen en te beheren. Daarnaast verzamel je markt-, bedrijfs- en concurrentie informatie om dit te vertalen naar concrete kansen voor de organisatie. Je rapporteert aan Sales Manager

Een greep uit de taken van onze Key Accountmanager

  • Onderhouden van lange termijnrelaties met belangrijke groot zakelijke organisaties
  • Genereren van new business Key-trajecten
  • Voeren van een strategisch accountplan op bestaande relaties en de juiste vastlegging hiervan
  • Je hebt een strategisch plan met jouw potentiële top 100 en hebt je funnel altijd onder controle
  • Koppelen van ons product- en dienstenportfolio aan de wensen én uitdagingen van onze (potentiële) klanten
  • Onderhandelen over commerciële aspecten en het afsluiten van deals
  • Zorg dragen voor de naleving van de gemaakte afspraken
  • Verantwoordelijkheid nemen om persoonlijke doelstellingen te realiseren
  • Opmerken van trends en ontwikkelingen in de markt

Collega aan het woord

In 1999 zette ik mijn eerste stappen in de wereld die printing heet. Geen idee waar ik aan begon, maar de ambitie, drive en wil om te presteren heeft mij gemaakt wie ik nu ben. Ooit begonnen als Junior Accountmanager en na alle stappen te hebben doorlopen, ben ik op dit moment eindverantwoordelijk voor de Key Accounts binnen Nederland.
In die 20 jaar is er veel veranderd in de markt, maar de intrinsieke eigenschappen van sales en het sales team zullen in de basis nooit veranderen. Discipline, structuur en de honger naar succes, zijn de basis van sales.


De tijd waarin we leven is erg onrustig en turbulent geworden. De druk om te presteren is in onze maatschappij is enorm toegenomen, zeker in de sales, waar altijd de druk van targets op de loer ligt.

Als je goed in je vel zit dan presteer je beter. Bij ons wordt je meteen opgenomen in het team. Nieuwe collega’s omschrijven het vaak als een warm bad. Aan de ene kant creëren we rust d.m.v. een overzichtelijk stappenplan en een duidelijke structuur, aan de andere kant hebben we de drive om er vol voor te gaan. Hard werken gaat hierbij altijd hand in hand met plezier maken. We gaan voor elkaar door het vuur. Vanuit deze basis wordt je zelf ook steeds beter en wordt het behalen van targets geen last maar een vanzelfsprekendheid.

Naast de commerciële doelstellingen, ben ikzelf dagelijks bezig met klanten en het aansturen van m’n team. Ik geloof sterk in de samenwerking en de dynamiek in een sales team. We hebben één gezamenlijk doel: het winnen van finales. En dat winnen geeft energie!

Paul
Sales Manager Nederland Key Accounts 


Werken bij sales - video

Werken bij Itec

Sinds het ontstaan in 1987 is Itec uitgegroeid tot dé specialist in het beheren van uw documentenstromen. Binnen de Benelux zijn we de grootste, onafhankelijke leverancier van kantoorapparatuur en documentoplossingen. Werken bij Itec betekent dat u kunt vertrouwen op beproefde hardware en software. Als serviceorganisatie pur sang geven we bovendien op meerdere manieren vorm en inhoud aan persoonlijke service.

Al ruim 30 jaar ligt onze focus op kwaliteit, maatwerk en flexibiliteit. De afgelopen jaren is daar duurzaamheid als belangrijke pijler bijgekomen. We hebben een prima naam opgebouwd met krachtige, beproefde totaaloplossingen. Afhankelijk van uw behoefte en benodigde capaciteit zetten we onze hardware (printers en multifunctionals), plus onze oplossingen voor document management in. Zo besparen we op printkosten, houden we grip op uw documentstromen en hebben we oog voor het milieu. 

Jouw recruiter

Wil je meer te weten komen over deze functie van Key Account Manager?

Neem gerust contact op met Patricia van de Heuvel:

@: vacatures@itec.nl
T: 0418 – 68 22 22